Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε, παράνομα, μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 26 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Μετά από έρευνες, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούν ηγετικά στελέχη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ιεραρχική οργάνωση, δομή και μέθοδο δράσης. Μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και, σε συνεργασία με άλλα μέλη του παράνομου δικτύου και με αντίτιμο 3.000-5.000 ευρώ, τους προωθούσαν με χερσαία, πλωτά και εναέρια σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε μέλος της οργάνωσης για μεταφορά αλλοδαπών, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνολικά έχει σχηματισθεί δικογραφία για 15 άτομα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.