Ερωτική τραγωδία σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε μπαρ της Σύρου. Εξηντάχρονος εργολάβος στο Νεώριο πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο μπαρ έναν 40χρονο ενώ έλουσε με βενζίνη κι έβαλε φωτιά σε έναν 48χρονο, ο οποίος σοβαρά τραυματισμένος και με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού διακομίστηκε με αεροσκάφος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο μπαρ επικράτησε πανικός ενώ στο νησί παραμένει σε μεγάλη αναστάτωση μετά το περιστατικό αυτό.

Αφορμή για το φονικό ήταν τα πειράγματα των δύο θυμάτων προς 30χρονη από τη Σύρο με την οποία ο δράστης είχε ερωτική σχέση.

Αρχικά ο 60χρονος κατέφυγε στις εγκαταστάσεις του Νεώριου- γνωρίζει πολύ καλά το χώρο λόγω της εργασίας του εκεί- και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ταξί και κινήθηκε προς την περιοχή Γαλησσά με στόχο να διαφύγει από το νησί με σκάφος.

Με την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου καταδιώχθηκε και συνελήφθη πριν επιβιβαστεί στο σκάφος.

Νωρίτερα ο δράστης είχε πετάξει το πιστόλι του μέσα στο λιμάνι της Σύρου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κινητοποιήσουν δύτες οι οποίοι καταδύθηκαν στο λιμάνι, το εντόπισαν και το ανέσυραν.

Μετά τη σύλληψή του ο δράστης κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Σύρου και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.