Εκτός λειτουργίας για περισσότερο από ένα χρόνο έχει τεθεί ο συναγερμός στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό αποκαλύπτεται με αφορμή την απόδραση της 40χρονης κρατούμενη από τη Σερβία, που ανήκε στην ομάδα Ροζ Πάνθηρες, η οποία έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών σε κοσμηματοπωλεία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χτες στον ανακριτή η αρχιφύλακας των φυλακών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με δεδομένο ότι ο συναγερμός και εδώ και χρόνια δεν λειτουργούσε, κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, τόσο εγώ όσο και η συνάδελφός μου, προς άμεση κινητοποίηση και εντοπισμό της αποδράσασας κρατουμένης και των συνεργών της».

Πηγή του υπουργείου επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι ο συναγερμός στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών δε λειτουργεί.

Πρόσθεσε ότι η διευθύντρια της φυλακής έστειλε χτες έγγραφο στο υπουργείο, στο οποίο υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το πρόβλημα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τους υπαλλήλους της φυλακής.

Η κινηματογραφική απόδραση έγινε στις 12 Ιουλίου. Η σερβικής καταγωγής υπόδικος, η οποία εργαζόταν στη φυλακή ως ελαιοχρωματίστρια, έπεισε τις γυναίκες-δεσμοφύλακες ότι περιμένει ένα φίλο της να της φέρει χρώματα.

Μία από τις σωφρονιστικές υπαλλήλους, όταν χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας της κεντρικής πύλης των φυλακών, άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε άγνωστο άνδρα, ο οποίος με την απειλή όπλου την ακινητοποίησε, άρπαξε την κρατούμενη, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.