Σε «γκάφα ολκής» αναδεικνύεται η ενέργεια των γυναικών δεσμοφυλάκων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίες εμπιστεύθηκαν 40χρονη κρατούμενη από τη Σερβία, που ανήκε στην ομάδα Ροζ Πάνθηρες, να βάψει τα γραφεία των φυλακών.

Η νεαρή κρατούμενη έπεισε τις γυναίκες-δεσμοφύλακες ότι περιμένει ένα φίλο της να της φέρει χρώματα. Γυναίκα δεσμοφύλακας, όταν χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας της κεντρικής πύλης των φυλακών, άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε άγνωστο άνδρα, ο οποίος με την απειλή όπλου την ακινητοποίησε, άρπαξε την κρατούμενη, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Η κρατούμενη, εκτός του ότι ήταν μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και είχε συλληφθεί φέτος με τέσσερις συνεργούς της, εκ των οποίων μία γυναίκα και τρεις άνδρες, από την Ασφάλεια Αττικής, όταν εξάρθρωσαν πολυμελές κλιμάκιο των Ροζ Πανθήρων στην Αθήνα.

Η κρατούμενη που απέδρασε στο παρελθόν έπαιζε μπάσκετ σε γυναικεία ομάδα της βόρειας Ελλάδας και γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά. Μόλις έγινε γνωστή η απόδραση της κρατούμενης από τις γυναικείες φυλακές, ενημερώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος διέταξε αφενός μεν ανακρίσεις για τις συνθήκες της απόδρασης και ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της αρχιφύλακα των γυναικείων φυλακών, αλλά και της γυναίκας- δεσμοφύλακα που είχε την ευθύνη εκείνη την ώρα.