Σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή σημειώθηκε η επίθεση στον Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής, λίγο μετά τις 23:00.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν περάσει περίπου 30 μηχανάκια με χρυσαυγιτών, τα οποία κατευθύνονταν προς το σημείο. Τα αίματα άναψαν όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς, πριν αποχωρήσουν.

Όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, κάποια από το άτομα επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιος από την ομάδα των μοτοσικλετιστών τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Καρδαράς βρίσκεται στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Βούλας.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν την πλήρη απουσία της αστυνομίας, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν για ενδεχόμενες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.