Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δυο ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων στο εξωτερικό.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους τα ξημερώματα κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 70χρονος Αιγύπτιος ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος αλλά και ένας ακόμη κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Έτσι ο αριθμό των κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν στη φυλακή αυξήθηκε στους έξι μετά τις τέσσερις προφυλακίσεις που αποφασίστηκαν προχθές για τη διαχειρίστρια του φαρμακείου στην Καλλιθέα, τις δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού και ένα συνταξιούχο νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου.

Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την τύχη δυο ακόμη προσώπων που σύμφωνα με την κατηγορία εμπλέκονται στην υπόθεση και κατά τη διάρκεια των απολογιών τους φέρονται να επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης και έναν κατηγορούμενο γιατρό για τους οποίους ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση τους ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε να προφυλακιστούν οι δυο κατηγορούμενοι ενώ αντίθετα η ανακρίτρια είχε την άποψη πως έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την διαφωνία, μεταξύ ανακρίτρια και εισαγγελέα, καλείται τώρα να άρει το δικαστικό συμβούλιο με τους δυο κατηγορούμενους να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι οι δικαστές να αποφανθούν.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν ενώπιον της δικαιοσύνης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .

Ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς τις δύο επιβαρυντικές για αυτόν συνταγογραφήσεις ισχυρίστηκε ότι τις υπέγραψε επειδή του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του που δεν είχε το δικαίωμα υπογραφής σ’ αυτές, επειδή δεν ήταν διευθυντής. Τον ισχυρισμό του αυτό φέρεται να επιβεβαίωσε και ο συγκατηγορούμενός του γιατρός υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.