Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Σήμερα η απολογία του 70χρονου Αιγύπτιου ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
10:54
08/05/2018
Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα
1
loading

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τέσσερις από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης στο εξωτερικό πανάκριβων φαρμάκων.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς και με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα τέσσερις από τους εννέα που χθες έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για μια φαρμακοποιό, έναν συνταξιούχο νοσηλευτή του Λαϊκού και δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που σύμφωνα με την κατηγορία φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στην Οργάνωση.

Σήμερα περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας συνολικά 12 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο 70χρονος Αιγύπτιος ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Ήταν εκείνος που, σύμφωνα με τις αρχές, έδινε οδηγίες στα μέλη, επικοινωνούσε μαζί τους και  καθόριζε τις τιμές της αγοράς. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εμφανίζεται να διαχειρίζεται τα χρήματα που εισέπραττε το κύκλωμα από τις παράνομες διακινήσεις φαρμάκων. Συνολικά, στην υπόθεση κατηγορούνται 36 πρόσωπα ενώ έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ιδιώτες φαρμακοποιοί και νοσηλευτές ενώ στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και δυο γιατροί οι οποίοι εμφανίζονται να προβαίνουν σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, σε βιβλιάρια ασφαλισμένων αλλά και να στρατολογούν συναδέλφους τους.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ερευνάται ο ρόλος υπεύθυνων φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ αλλά και τουλάχιστον οκτώ γιατρών για τους οποίους δεν έχει εξακριβωθεί εάν εντάσσονται στην οργάνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar εταιρεία δολοφόνων

    Δεν είναι οικονομικό το έγκλημά τους, είναι απλά φονιάδες.
    Κλέβανε την τελευταία ελπίδα των ασθενών να γίνουν καλά και τους καταδικάζανε σε βέβαιο θάνατο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει