Πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση και τη μεταφορά εκδιδόμενων γυναικών, εκβιασμοί ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, «σπάσιμο» επιταγών, εμπορία ναρκωτικών, διάπραξη πλαστογραφιών περιλαμβάνονταν στην καθημερινή δράση της σπείρας που κέρδιζε τεράστια ποσά. Σήμερα, η εφημερίδα «Espresso» δημοσιεύει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των νονών που κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι διωκτικές αρχές.

Οι συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές των σχέσεων που διατηρούσαν τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η σπείρα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχει συλλέξει υλικό, το οποίο περιλαμβάνεται και στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δεκαπέντε ατόμων που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες (αλλά και άλλων πέντε που παραμένουν ασύλληπτα). Σε αυτό το υλικό φαίνεται τα άτομα αυτά να είχαν συχνή επικοινωνία ενώ φαίνεται να δρούσαν και ως ενιαίο συνδικάτο για να εισπράττουν τα κέρδη από τις εκβιάσεις των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και των καταστηματαρχών με τους οποίους είχαν επαφές.

Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εξασφάλιζαν από 100 έως 1.500 ευρώ την εβδομάδα αφού είχαν υπό την προστασία τους συνολικά εβδομήντα καταστήματα στους Αμπελόκηπους, τη Ραφήνα, τα Μελίσσια, το Γκάζι κ.ά.

Σύμφωνα με το υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία, οι αρχηγοί των δύο συμμοριών και τα πρωτοπαλίκαρά τους επικοινωνούσαν συχνά με τα θύματά τους σε περίπτωση που αργούσαν ή αρνούνταν να τους καταβάλλουν τα χρήματα για την «προστασία».

Πάντως, σημαντικές για τη συνέχιση των ερευνών της Αστυνομίας θεωρούνται και οι συνομιλίες που είχαν τα μέλη του ενός κυκλώματος στην Καλαμάτα σχετικά με τη δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα στοιχεία και να ανοίξει ξανά ο φάκελος για την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε βρεθεί κλειδωμένος και αιμόφυρτος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.