Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι δεν έκανε δεκτή την προσφυγή των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου λήγουν το επόμενο διάστημα.
Οι 30 συμβασιούχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις μετά τη λήξη των συμβάσεών τους κι έως ότου συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

Στην προσφυγή τους οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπογραμμίζοντας ότι εργάζονται με αυτό το καθεστώς για αρκετά χρόνια. Ορισμένοι δε εξ αυτών υποστηρίζουν ότι για λίγους μόνο μήνες δε μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο «Παυλόπουλου».

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των συγκεκριμένων συμβασιούχων (15 απασχολούνται στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ισάριθμοι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης) θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα.

Η σημερινή απόφαση ήταν αντίθετη με χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε προσωρινά 104 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν νομικοί, καταλυτική για την τύχη όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ θα αποτελέσει απόφαση που θα λάβει το προσεχές διάστημα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου.