Επιτέθηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα για να της κλέψει την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της αλλά πιάστηκε από διερχόμενους πολίτες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα haniotikanea.gr για έναν 22χρονο υπήκοο Αλγερίας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και κατηγορείται για απόπειρα ληστείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα στην οδό Χαλήδων στο ύψος της Μητρόπολης.

Η 79χρονη βάδιζε στον δρόμο όταν, ξαφνικά, αισθάνθηκε κάποιον να της… τραβάει το λαιμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, «ο 22χρονος επεχείρησε να αποσπάσει βιαίως από την 79χρονη ημεδαπή, κόσμημα λαιμού (αλυσίδα). Η 79χρονη εξαιτίας της βίας που της ασκήθηκε έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, η Αστυνομία επισημαίνει ότι ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας (ΔΙ.ΑΣ.), ενώ η 79χρονη νοσηλεύεται στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.