Στα χέρια των Αρχών έπεσε σπείρα που δρούσε σε σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Καβάλας, της Λάρισας και του Βόλου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις Αλβανούς, ηλικίας 26, 22, 19 και 17 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αρχικά, την 06.04.2012 προηγήθηκε καταγγελία από τον υπεύθυνο του καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Νέων Πλαγίων Χαλκιδικής, ότι δύο άτομα αφαίρεσαν από το κατάστημα αλκοολούχο ποτό και διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και το ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε και σταθμεύθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών.

Σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. επιβατηγού που επέβαιναν οι ανωτέρω και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν προϊόντα κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέρχονταν σε διάφορα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ και με την μέθοδο της απασχόλησης των υπαλλήλων αφαιρούσαν ή επιχειρούσαν να αφαιρέσουν κυρίως φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και άλλα αντικείμενα.
Η λεία από τα κλοπιμαία υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.