Στην εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε τράπεζα προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η σπείρα χορηγούσε στην τράπεζα πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά για την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 35χρονος από τη Συρία και αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η σπείρα αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε διαδικτυακά στην συγκεκριμένη τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων. Με τη μέθοδο αυτή αποκτούσαν αυτοκίνητα, από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων της ιδίας εταιρείας και με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, κάθε φορά, ζητούσαν την αγορά αυτοκινήτων, μέσω δανειοδότησης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου στου Ζωγράφου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένας φορητός υπολογιστής και τρία δελτία ταυτότητας
-Δύο διαβατήρια και έξι βιβλιάρια καταθέσεων
-Μία κάρτα ανάληψης και πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
-Ένα USB STICK και φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων
-Πέντε βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα
-25 κάρτες SIM και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις

Εκτιμάται ότι η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο συλληφθείς, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, απολογείται σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή.