Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα με στόχο την αυτοκινητοπομπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ημέρες που θα ήταν στη χώρα μας ερευνάται εάν προετοίμαζαν τα εννέα άτομα Τουρκικής υποκοότητας, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τις χθεσινές εφόδους που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», προκύπτει από το γεγονός πως στις γιάφκες των συλληφθέντων που συνδέονται άρρηκτα με το Επαναστατικό Μέτωπο/Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) δεν εντοπίστηκε οπλισμός, στο πλαίσιο των ερευνών, παρά μόνο υλικά για «μαγείρεμα» εκρηκτικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, τηρούσαν -με αυστηρότητα και πειθαρχία- ένα «συνωμοτικό» πλαίσιο με «σκληρούς» κανόνες ως προς τις επαφές και τις επικοινωνίες τους. Χρησιμοποιούσαν κινητά παλιάς τεχνολογίας και απέφευγαν να κινούνται σε μέρη με πολλές κάμερες.

Τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τούς παρακολουθούσαν στενά τον τελευταίο μήνα και διαπίστωσαν πως κάλυπταν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά τους και περπατούσαν σκυφτοί.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι εννέα είχαν έρθει από το καλοκαίρι στην Ελλάδα και άλλαζαν κάθε τρεις μήνες σπίτι, επιλέγοντας εκείνα που διαχειρίζεται αποκλειστικά γνωστή εταιρία βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων, για να μην έρχονται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σπιτιού.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ελέγχουν εάν υπάρχουν άλλες γιάφκες και ενδεχομένως κι άλλα μέλη τα οποία έχουν καταφέρει να είναι «σκιές» και να μην έχουν εντοπιστεί προς το παρόν. Οι συγκεκριμένες συλλήψεις συνιστούν «χαλί» ασφαλείας για την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Εκτός από τη δολοφονία του ίδιου του Ερντογάν, οι ελληνικές αρχές εκτιμούν πως οι συλληφθέντες προετοίμαζαν χτυπήματα στην Τουρκία ή ήταν έτοιμοι να «ταχυδρομήσουν» βομβιστικό υλικό στη γείτονα χώρα.