Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο δράστης της δολοφονίας της άτυχης εφοριακού, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για έναν 58χρονο Έλληνα, τοξικομανή, ο οποίος ομολόγησε το στυγερό του έγκλημα. Κίνητρό του, όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ήταν η ληστεία.

«Την μαχαίρωσα, γιατί αντιστάθηκε» φέρεται να είπε κυνικά στους αστυνομικούς, όπως μετέδωσε η Alpha.

Ο Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την αστυνομία. Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα σήμερα, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Τη στιγμή της σύλληψης του 58χρονου δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και το βίντεο – ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί που ακινητοποιούν τον 58χρονο και του περνούν χειροπέδες σε μια γειτονιά της Ριζούπολης.

Ο δολοφόνος φαίνεται να περπατά αμέριμνος στο δρόμο, ενώ κρατά μια σακούλα με έναν καφέ και ένα τετράδιο. Στη συνέχεια διακρίνονται πέντε άνδρες της ασφάλειας να τον πλησιάζουν, να τον ακινητοποιούν πριν προλάβει να αντιδράσεις και να του περνούν χειροπέδες.

Ο δράστης φέρεται να πούλησε έναντι μόλις 20 ευρώ το κινητό τηλέφωνο που απέσπασε από την 32χρονη εφοριακό, την οποία τραυμάτισε θανάσιμα με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο άνδρας εμφανίστηκε στο κλειστό κύκλωμα καταστήματος στην οδό Μενάνδρου, όπου είχε επιχειρήσει μια ώρα μετά τον φόνο να πουλήσει το εν λόγω τηλέφωνο, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στοιχεία που είχε στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

 

Ποιος είναι ο δράστης

Ο δράστης που είναι Έλληνας, τοξικομανής και σεσημασμένος, προσήχθη αρχικά στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 32χρονης και ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη. Κίνητρο για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία,.

Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει, και τότε εκείνος την κατακρεούργησε. Στην τσάντα της η κοπέλα είχε μόλις 5 ευρώ.

Ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1. Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.

«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας.

Αμέσως μετά και αφού η 32χρονη ψυχορραγούσε, ο δολοφόνος έφυγε πηδώντας από την μάντρα του κοιμητηρίου και με μηχανάκι πήγε στην Ομόνοια, όπου έδωσε το κινητό της γυναίκας σε κλεπταποδόχο.

Το πρόσωπο του δολοφόνου είχε καταγραφεί αρχικά από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της εφοριακού στην Ομόνοια.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος στη συγκεκριμένη περιοχή ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Η αστυνομία έφτασε έτσι στα ίχνη του και τελικά τον εντόπισε να περπατά σε γειτονιά της Ριζούπολης, όπου και συνελήφθη, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διέμενε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη.