Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο, που συνελήφθη το πρωί με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι’ αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.