Αρχιφύλακας κατηγορείται για απιστία στην Υπηρεσία γιατί δεν τοποθετούσε παράβολα σε δικαιολογητικά πολιτών
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 45χρονου αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, για απιστία στην Υπηρεσία, καθώς δεν ακύρωνε και δεν τοποθετούσε τα απαιτούμενα παράβολα σε δικαιολογητικά πολιτών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τακτοποίηση των δικαιολογητικών για θέματα ναυτολόγησης και αποναυτολόγησης αλλοδαπών ναυτικών, εδώ και τρία χρόνια, δεν επισύναπτε και δεν ακύρωνε τα παράβολα στους φακέλους.

Από την επιτόπια αυτοψία που διενήργησε πριν από δύο μέρες κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στους φακέλους του αρχείου της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ο αρχιφύλακας δεν είχε ακυρώσει και τοποθετήσει σε 404 περιπτώσεις τα αντίστοιχα χρηματικά παράβολα, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο ύψους 25.000 ευρώ.

Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.