Αντίθετοι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων δηλώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Το μέτρο αυτό, αποτελεί μία από τις προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στη δικαιοσύνη, αλλά οι δικαστικοί υπάλληλοι θεωρούν ότι την ώρα που μειώνονται οι αποδοχές τους δεν μπορεί να επεκτείνεται το ωράριο εργασίας τους. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

«Θεωρούµε απαράδεκτο την ώρα που πετσοκόβονται οι αποδοχές µας και στενάζουν τα ∆ικαστήρια από την έλλειψη ανθρώπινου δυναµικού και ουσιαστικής μηχανοργάνωσης, το Υπουργείο ∆ικαιοσύνης να επαναφέρει το θέµα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν κάνει θυσίες και αγώνες για την καθιέρωση ανθρώπινου ωραρίου στα ακροατήρια και δεν το χαρίζουν σε κανέναν.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός να δρομολογούνται, θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας και να μην υπάρχει η ελάχιστη ευαισθησία, για την ακρόαση των θέσεων της ΟΔΥΕ, αφού στα Δικαστήρια της χώρας υπάρχουν και εργάζονται και δικαστικοί υπάλληλοι.

Είναι τουλάχιστον υποχρέωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του εκάστοτε Υπουργού να συζητά με τους θεσμικούς φορείς και να ακροάζεται τις όποιες θέσεις και απόψεις τους. Για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους το ωράριο 7.00-15.00 είναι κατάκτηση και δεν τη «δωρίζουμε» σε κανέναν».