Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 62χρονου επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας γιατί χρωστούσε στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι οφειλές του ανέρχονται σε 7,90 εκατ. ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί για την πράξη του στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος επιχειρηματίας στο παρελθόν είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς το όνομα του είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις μετοχές- φούσκες και στην υπόθεση του παραδικαστικού με βασική κατηγορούμενη την πρώην ανακρίτρια, Κατερίνα Μπουρμπούλια.

Τότε μάλιστα, ο 62χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία, η φοροδιαφυγή προέκυψε μετά από οικονομικό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών για το 2010 στην κατασκευαστική εταιρία που διευθύνει.

Οι οικονομικές αρχές εντόπισαν ότι δεν έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο ποσά που προέκυψαν από τις δραστηριότητες της εταιρίας εντός του ελεγχόμενου οικονομικού έτους.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η αδυναμία καταβολής του ποσού, οφείλεται στη μη πληρωμή της εταιρείας του από το Δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων που έχει εκτελέσει.