Συγκλονιστικές μαρτυρίες θυμάτων, που έζησαν δραματικές στιγμές στα χέρια νεαρών δραστών που κατηγορούνται ως μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια.

Οι δύο γυναίκες, οι οποίες έπεσαν θύματα βιασμού και ασελγών πράξεων των δραστών, μετά βεβαιότητας αναγνωρίζουν τους κατηγορούμενους. Από τους έξι κατηγορούμενους, οι τέσσερις ομολογούν για τις ληστείες, ενώ οι άλλοι δύο αρνούνται οποιαδήποτε σχέση τους με την υπόθεση.

Καταθέσεις θυμάτων

47χρονη Ηλιούπολη:«…. Άκουσα από το σαλόνι θόρυβο, έπεσαν κάποια cd και άκουσα βήματα. Αφού ο σύζυγός μου έλειπε και ο γιος μου κοιμόταν, σκέφτηκα πώς κάποιος άλλος είναι στο σπίτι και σκεπάστηκα με τα σεντόνια για να μην καταλάβουν πώς είμαι ξύπνια και έκαναν πώς κοιμόμουν. Μπήκαν στο δωμάτιο μου και άνοιξαν τις ντουλάπες. Πάνω από το κρεβάτι είχα μια ντουλάπα και ο ένας με πάτησε προκείμενου να την ανοίξει. Τότε έβγαλα μια δυνατή κραυγή και κατάλαβαν πώς είμαι ξύπνια. Με απείλησαν με μαχαίρι με ρωτούσαν που είναι το αμάξι. Απαντούσα πώς δεν έχουμε αυτοκίνητο.Αυτός με το μαχαίρι που έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιο σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφοί τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου.Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα, βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα. Σηκώθηκα αμέσως πήγα στο μπάνιο και έκανα καυτό ντους. Τα εσώρουχα και το φανελάκι, βρίσκονταν δίπλα πάνω στο κρεβάτι μου. Και οι δυο δράστες φορούσαν κουκούλες… Τα άτομα αυτά θα τα αναγνώριζα ανά πάσα ώρα και στιγμή από τη φωνή και τη σωματοδομή τους…»

33χρονη Γλυφάδα, ουκρανή υπήκοος, σύζυγος Έλληνα:«…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρεις άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με τον άντρα και τα δίδυμα παιδιά μας, δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγό μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα [..] , όπως και έκανα, [..] τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου, καθόσον εγώ δεν φόραγα μπλούζα και από την αρχή είχα τυλιχθεί με ένα σεντόνι».

48χρονος Έλληνας, Γλυφαδα, συζυγος 33χρονης :«Αναγνωρίζω με βεβαιότητα τον Αλέξανδρο Πέπα, ως το δράστη της σε βάρος μου ληστείας, επίσης ο συγκεκριμένος είναι ο ένας από τους δυο που προέβησαν στις πράξεις κακοποίησης της συζύγου μου. Η σύζυγός μου ανέφερε ότι δυο δράστες κατέβασαν τα παντελόνια τους, αναγκάζοντας τη γυναίκα μου να τους πιάσει τα γεννητικά όργανα [..]τους μέχρι που εκσπερμάτισαν…»

Οι κατηγορούμενοι

Ενέα Πάνο 24 ετών Αλβανός

«…Παραδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κάποιες ληστείες. Μου έδιναν 200-300 ευρώ για τη συμμετοχή μου. Όμως για μια ληστεία στου Παπάγου πήρα μόλις 5 ευρώ γιατί η λεία δεν ήταν μεγάλη…»

Ερμίρ Μέτα 20 ετών Αλβανός

«Παραδέχομαι ότι συμμετείχα σε κάποιες ληστείες. Συνήθως πηγαίναμε οι τέσσερις μας (ο Πέπα, ο Λάνο και ο Λέλη ). Τελευταία φορά πήγαμε στη Γλυφάδα όπου ήταν ανδρόγυνο και δυο μωρά, όπου μπήκαμε και οι τρεις (εκτός του Πάνο που δεν ήταν μαζί μας ) όπου ο Πέπα και ο Λέλη έκαναν στη στη γυναίκα ασελγείς πράξεις. Από εκεί πήραμε το Μερσεντές αυτοκίνητο που επέβαινε ο Πέπα όταν τον πιάσατε…»

Αλέξανδρος Πέπα 32 ετών Αλβανός

«…Τους τελευταίους 6 μήνες και οι τρεις μας (εγώ, Ερμίρ Μέτα και Πάνο Ενέα) μπλέξαμε με ναρκωτικά. Εγώ έκανα χρήση χασίς και οι δύο κοκαΐνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά έδωσα σε έναν Αλβανό τα τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω 500 ευρώ πριν από τρεις μήνες και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες. Εδώ θέλω να πω πως ο Μέτα Ερβίστ και ο Μένινος Σωκράτης δεν έχουν καμία σχέση με ληστείες. Δεν έχω κάνει τις ληστείες σε όλα τα σπίτια που με κατηγορείτε. Εγώ ο Μέτα Ερμίρ και ο Πάνο Ενέα καθώς και ο Λέλη ή Αουρέλ που μένει στον Βύρωνα είχαμε πάει σε περίπου 10 σπίτια χωρίς να είμαστε όλες τις φορές και οι 4. Συνήθως είμαστε τρεις ή δύο διαφορετικοί κάθε φορά… Ζητάω την επιείκεια του δικαστηρίου εκ μέρους και των τριών και ζητάω συγνώμη από τα άτομα που ληστέψαμε…».

Ι.Ε. ανήλικη ετών 16

«…Είχα ερωτικό δεσμό με τον Αλέξανδρο Πέπα. Τον γνωρίζω περίπου τρία χρόνια.Ήξερα πως έκαναν ληστείες . Τα οπλοπολυβόλα τα προμηθεύονταν από άτομο στην περιοχή της Λούτσας, τα φυλούσαν κυρίως στις οικίες τους και συνεχώς άλλαζαν τα σημεία στα οποία τα έκρυβαν…».

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογούνται την Παρασκευή , οπότε ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν ποια θα είναι η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Υπενθυμίζεται ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει δέκα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία και ομαδικό βιασμό που επισύρει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.