Έκκληση για τον εντοπισμό του 4,5 ετών εγγονού του Φοίβου, ο οποίος απήχθη από τον ίδιο του τον πατέρα, απηύθυνε σήμερα το πρωί ο παππούς του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η οικογένεια της γυναίκας, η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, μπροστά στο μεγάλο τους παιδί, αρπάζοντας στη συνέχεια τον 4,5 ετών γιο τους, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.

«Να βρούμε το παιδί και να θρηνήσουμε την κόρη μας», σημείωσε ο παππούς, κάνοντας παράλληλα έκκληση για δημοσιοποίηση του θέματος, όσο το δυνατό περισσότερο.

Το μηχανάκι του δράστη βρέθηκε, μαζί με ένα μπουφάν και ίχνη φωτιάς, κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με τον παππού, το μπουφάν δεν ανήκει στον δράστη ή το παιδί, αλλά ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε για να ζεστάνει το παιδί. Η τοποθεσία που βρέθηκε το μηχανάκι, κάνει την οικογένεια να ελπίζει ότι, «μπορεί να είναι κάπου κοντά».

Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών και το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει διαφύγει στη γενέτειρά του, την Αλβανία, ο παππούς σημείωσε ότι «δεν είναι 100% σίγουρό ότι δεν έχουν διαφύγει εκτός χώρας, παρά το ότι οι Αρχές το αποκλείουν».

Επιπλέον, «η Σήμανση θα πάει σήμερα, για να διαπιστωθεί από πότε είναι η φωτιά», της οποίας τα ίχνη βρέθηκαν.

Ο τραγικός πατέρας και παππούς των παιδιών, αναφερόμενος στο άλλο του εγγόνι, το οποίο σε ηλικία 6 ετών έγινε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα του, σημείωσε ότι το παιδί έχει υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς, ότι πηγαίνει στο σχολείο από την Παρασκευή, όμως «αυτό που βλέπουμε» είναι ότι «το παιδί δεν είναι πια παιδί, έχει σοβαρέψει».