Επτά περιπτώσεις απάτης στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου, εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο ελληνίδες γυναίκες, ηλικίας 25 και 54 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, η 25χρονη και η 54χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως άτομα που έψαχναν εργασία, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν τα άτομα και αφού πρώτα υπόσχονταν την ανεύρεση σταθερής και μόνιμης εργασίας με υψηλό μηνιαίο μισθό, στην συνέχεια, τους έπειθαν και τους αποσπούσαν χρήματα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, εξακριβώθηκε ότι η 25χρονη και η 54χρονη, κατά το χρονικό διάστημα, από τις 20 Ιουλίου έως και τις 21 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, είχαν εξαπατήσει επτά άτομα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.