Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα  άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος τεσσάρων προσώπων που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην επίθεση σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου έξω από τη Βουλή.

Μετά την ολοκλήρωση της  προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας κ. Πατσουράτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοίνωσε ότι « ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης,  της απρόκλητης  επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι , της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού , της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων».

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, μια γυναίκα και τρεις άνδρες, οι οποίοι καταγράφονται σε βίντεο και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Και οι τέσσερις παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Από την εισαγγελική έρευνα  δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αναφέρονταν στη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί για την υπόθεση «και ως προς αυτούς εκδόθηκε σχετική διάταξη».

Όπως διευκρινίζεται η συγκεκριμένη δίωξη δεν αφορά τον νεαρό που έχει ήδη παραπεμφθεί  ενώπιον του Β Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Υπενθυμίζεται ότι ο  ίδιος υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου είχε λάβει χώρα η επίθεση σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, δεν σχετίζεται με εκείνους που επιτέθηκαν στον βουλευτή. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι στόχος του ήταν να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο, το οποίο τονίζει ότι δεν γνώριζε καν.