Σε νέο πονοκέφαλο εξελίσσεται η λειτουργία του νέου λιμανιού στην Πάτρα, αφού οι τοπικές αρχές ανησυχούν για το κυκλοφοριακό χάος που θα φέρει μαζί του.

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς σχετικά με τις πληροφοριακές πινακίδες οι οποίες, όπως υποστηρίζει, δεν είναι αρκετές ενώ εκτιμά ότι αν δεν υπάρχει κατατοπιστική σήμανση στα διόδια του Ρίου στην Πατρών – Κορίνθου, που να κατευθύνει τα φορτηγά και τις νταλίκες στην περιμετρική, τότε αυτά θα ακολουθήσουν την παραλιακή οδό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλη η πόλη.

Ο Γιάννης Δημαράς συζήτησε το συγκεκριμένο ζήτημα με τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Γιώργο Ζεππάτο και τοπικούς παράγοντες προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ενώ εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος της οδικής σήμανσης θα έχει συμπληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο ΟΛΠΑ διαμόρφωσε οδηγίες πρόσβασης προς το νέο λιμάνι, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά που θα χρησιμοποιούν την περιμετρική μπορούν να κατευθύνονται προς το λιμάνι από τον κόμβο της Οβρυάς, μέσω των οδών Ανδ. Παπανδρέου και Ακτής Δυμαίων. Όσον αφορά τα φορτηγά που θα φεύγουν από το λιμάνι, θα κατευθύνονται προς τον κόμβο Γλαύκου της περιμετρικής, μέσω της λεωφόρου Γλαύκου.

Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους δύο προαναφερόμενους κόμβους, τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου για να φθάσουν στον κόμβο Γλαύκου, αλλά και την παραλιακή της Πάτρας για να βγουν, μέσω της λεωφόρου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.