Παραδόθηκε στις δυο το μεσημέρι στους αστυνομικούς, ο 42χρονος ο οποίος από τις 12.30 το μεσημέρι κρατούσε όμηρο τον διευθυντή της ΔΟΥ Ελευθερούπολης.

Ο 42χρονος αυτοκινητιστής προσήλθε το πρωί στην εφορία, προκειμένου να θεωρήσει μπλοκ τιμολογίων. Ωστόσο, οι υπάλληλοι δε δέχτηκαν να το θεωρήσουν, διότι διαπίστωσαν πως ο δράστης χρωστούσε στο Δημόσιο περίπου 3.000 ευρώ, λόγω μη καταβολής του ΦΠΑ.

Τότε, ο 42χρονος μπήκε εκτός εαυτού στο γραφείο του διευθυντή, τον απείλησε φραστικά και απαίτησε να του θεωρήσει τα μπλοκ των τιμολογίων, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση δε θα τον άφηνε να φύγει από το γραφείο.

Ο διευθυντής αρνήθηκε και ο δράστης έφραξε την πόρτα του γραφείου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία αρχικά εκκένωσε το κτίριο.

Στη συνέχεια, με την παρέμβαση του δικηγόρου του 42χρονου, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες απέφεραν καρπούς καθώς συμφωνήθηκε αρχικά να κάνει ρύθμιση των χρεών του και στη συνέχεια να θεωρηθούν τα μπλοκ των τιμολογίων.

Αμέσως μετά ο δράστης άφησε το διευθυντή ελεύθερο και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλα , ο 42χρονος αυτοκινητιστής αγνοούσε ότι μπορούσε να κάνει ρύθμιση των χρεών του και δε χρησιμοποίησε βία ή όπλο σε βάρος του διευθυντή της ΔΟΥ.