Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στη διοίκηση του ΟΣΕ, αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι επαναλαμβανόμενες δολιοφθορές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο του Οργανισμού, στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και την ταλαιπωρία των επιβατών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, οι άγνωστοι και θρασείς δολιοφθορείς πρέπει να είναι άρτια οργανωμένοι, πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις των περιπόλων, ώστε ανενόχλητοι να μπορούν να δράσουν γρήγορα και να εξαφανιστούν.

Το πρώτο κρούσμα παρατηρήθηκε την Κυριακή το βράδυ, όταν οι δράστες πήγαν και έκοψαν το εναέριο καλώδιο της υψηλής τάσης των 25.000 βολτ, μέσω του οποίου κινούνται οι συρμοί. Την πρώτη μέρα αφαίρεσαν καλώδιο μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου.

Το δεύτερο κρούσμα σημειώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο ίδιο σημείο και οι δράστες «χτύπησαν» αστραπιαία και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα ο ΟΣΕ αναγκάστηκε να δρομολογήσει πετρελαιοκίνητες αμαξοστοιχίες, γεγονός που σημαίνει επιπλέον κόστος για τον Οργανισμό.

Η διοίκηση του ΟΣΕ κάνει ανοιχτά λόγο για δολιοφθορά, που στόχο έχει να πλήξει το κύρος του Οργανισμού και επισημαίνει ότι το σημείο που επελέγη είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς ακινητοποιούνται οι συρμοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και από Θεσσαλονίκη για Έδεσσα, ενώ επηρεάζονται και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες.