Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί με σαφήνεια στο πως αντιμετωπίστηκε το περιστατικό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τη στιγμή που έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου διέταξε ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης.

Μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, ο κ. Μοσχοβάκης σημείωσε πως ήδη έχει ζητήσει να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για την οποία εξουσιοδότησε την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα αποτελέσματα αυτής περιμένει ο ίδιος εντός των επόμενων τριών ημερών, ζητώντας απαντήσεις σε μία σειρά από ζητήματα: πότε και πώς πήγε η 16χρονη στο νοσοκομείο, πώς αντιμετωπίστηκε το περιστατικό, τι ακριβώς έγινε και από ποιους.

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος τόνισε πως έχει ζητήσει από τους εμπλεκόμενους να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για να σταλούν το συντομότερο δυνατό και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στο έργο της προανάκρισης.

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα γιατί οι γιατροί δεν ειδοποίησαν άμεσα τους γονείς της μικρής, ο κ. Μοσχοβάκης τόνισε ότι και αυτό θα διερευνηθεί, ενώ υποστήριξε ότι όταν το παιδί πήγε στο νοσοκομείο καταγράφηκε ότι ήταν 17 ετών.

Η κοπέλα βρήκε ανήμερα του Πάσχα τραγικό θάνατο από δηλητηρίαση που προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα.

Η κοπέλα είχε βγει να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.