Το ποσό των 150.000 ευρώ κατηγορείται ότι κατάφερε να αποσπάσει σταδιακά ένας 55χρονος άνδρας από ζευγάρι στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την έγκληση που κατέθεσαν ο 36χρονος και η 34χρονη δια μέσου του δικηγόρου τους, όλα ξεκίνησαν με τη γνωριμία τους με τον 55χρονο, περίπου στα τέλη Μαρτίου 2009.

Ο 55χρονος τους συστήθηκε ως εργολάβος οικοδομών και καθώς το διάστημα εκείνο το ζευγάρι προγραμμάτιζε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του, ο μηνυόμενος προθυμοποιήθηκε να το αναλάβει αυτός. Μάλιστα τους ζήτησε να του δώσουν το ποσό των 27.000 ευρώ ως προκαταβολή αλλά και για να προμηθευτεί τα υλικά.

Καθώς η γνωριμία του ζευγαριού και του 55χρονου είχε γίνει δια μέσου συγγενικού τους προσώπου δεν υπέγραψαν κάποιο συμφωνητικό και προχώρησαν κανονικά στην καταβολή των χρημάτων.

Ωστόσο ο καιρός περνούσε και ο 55χρονος καθυστερούσε την έναρξη των εργασιών ενώ σε ερωτήσεις που του έκανε το ζευγάρι σχετικά, εκείνος έβρισκε διάφορες δικαιολογίες.

Τελικά μετά από πιέσεις του ζευγαριού τους πληροφόρησε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει τις εργασίες διότι δεν είχε πλέον τα χρήματα τα οποία τα έδωσε σε κάποιους που χρωστούσε. Όμως τους διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει το χρέος του και πως θα τους επέστρεφε το ποσό σύντομα.

Μάλιστα για να τους πείσει για τις προθέσεις του στις 7 Ιουλίου 2009 τους έκανε και υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής όπου και αναλάμβανε την ευθύνη να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4000 ευρώ στα μέσα του μήνα και άλλες 5000 ευρώ στο τέλος Ιουλίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν ληξιπρόθεσμο όλο το χρέος, κάτι που ουδέποτε έγινε.

Το ζευγάρι συνέχισε τις πιέσεις προς τον 55χρονο ο οποίος τότε τους είπε ότι τα χρήματα που του είχαν δώσει τα έπαιξε σε πρακτορείο ΠΡΟ- ΠΟ σε συγκεκριμένο στοίχημα από το οποίο θα κέρδιζε και θα τους τα επέστρεφε.

Ωστόσο το σημαντικότερο από όλα στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο 55χρονος συνέχισε να αποσπά χρήματα από το ζευγάρι, λέγοντας τους ότι χρειάζεται και άλλα χρήματα για να… κερδίσει και να μπορέσει να τους ξεπληρώσει! Τελικά σύμφωνα με τη μήνυση ο 55χρονος κατάφερε έως τις 28 Δεκεμβρίου 2010 να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 150.300 ευρώ!

Το ζευγάρι ζητά την ποινική δίωξη του 55χρονου για τις πράξεις της εκβίασης και της υπεξαίρεσης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Πηγή: Ροδιακή