Από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη μετέφεραν ναρκωτικά δύο άνδρες, 39 και 40 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Το Σάββατο, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, διενήργησαν ελέγχους σε δέματα μέσω εταιρειών μεταφοράς, στα Χανιά.

Ο αστυνομικός σκύλος εντόπισε δέμα το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης ήταν ανύπαρκτα πρόσωπα και για το λόγο αυτό κλήθηκε δικαστικός λειτουργός παρουσία του οποίου ανοίχτηκε το δέμα και διαπιστώθηκε ότι περιείχε εννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, συνολικού βάρους 2,4 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Με δεδομένο τον προορισμό του δέματος, ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που προσέλθουν άτομα στο γραφείο της μεταφορικής εταιρίας για την παραλαβή του, να συλληφθούν.

Χθες το μεσημέρι, ο 39χρονος και ο 40χρονος προσήλθαν στο γραφείο της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν την παραλαβή του συγκεκριμένου δέματος. Ακινητοποιήθηκαν όμως από αστυνομικούς και προσήχθησαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Μία αυτοσχέδια συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, 2,2 γραμμαρίων.
– Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– Μία πλαστική συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 12,3 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αποστολέα του δέματος.

Πηγή: cretalive.gr