Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης, αναφέρει μια αρχαία ρήση, η οποία φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο το πρωί βάφεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όμως το βράδυ κάποιοι γράφουν υβριστικά συνθήματα πάνω στους τοίχους, ενώ άλλοι κάνουν και γκράφιτι, με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η εικόνα του εν λόγω κτηρίου, που έχει συνδεθεί με τον πολιτισμό της Ζακύνθου.

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων, Άκης Λαδικός, πήγε στο συγκεκριμένο μέρος πριν από λίγες ημέρες και οι εργάτες του Δήμου έβαψαν ξανά κάποια σημεία, σε μια προσπάθεια να τα αποκαταστήσουν.

Η εν λόγω ενέργεια θύμισε την εποχή που αντιδήμαρχος στο Δήμο Ζακυνθίων ήταν ο Διονύσης Καπανδρίτης. Ήταν αρκετές οι φορές που γινόταν αποκατάσταση του κτηρίου, όμως μετά από μερικές ώρες είχαμε πάλι τα ίδια.

Ο κ. Λαδικός παραδέχτηκε πως ό,τι κι΄ αν κάνει ο Δήμος, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, δεδομένου ότι κάποιοι δεν έχουν την απαιτούμενη συνείδηση και παιδεία.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ευπρεπής ο χώρος. Βεβαίως, δεν αρκούν οι δικές μας ενέργειες. Αν οι έφηβοι δεν αντιληφθούν κάποια πράγματα, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γκράφιτι, θα μπορούσαν όσοι θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να τους υποδείξουμε ένα χώρο, ούτως ώστε να εκτονωθούν. Δεν επιτρέπεται ο Δήμος να δαπανά χρήματα κάθε τρεις και λίγο για το βάψιμο του κτηρίου και κάποιοι να μη σέβονται τίποτα. Απ΄ ότι γνωρίζω και ο κ. Καπανδρίτης είχε προσπαθήσει να βρει μια λύση με αυτό το θέμα, όμως και οι δικές του ενέργειες έπεσαν στο κενό» ανέφερε ο κ. Λαδικός.

Συμπλήρωσε ότι θα αποκατασταθούν και όσα παιχνίδια της παιδικής χαράς είναι σπασμένα και ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με την εταιρεία που τα είχε τοποθετήσει.

Πηγή: imerazante