Αυτούσια παραθέτει σε επιστολή της από τις φυλακές Θήβας η Όλγα Οικονομίδου, που συνελήφθη στο Βόλο για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, την κατάθεση αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής.

Στην τελευταία περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η παρακολούθηση της ίδιας και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της Όλγας Οικονομίδου

«Στον κόσμο της κυριαρχίας, η πληροφορία είναι δύναμη… Στα χεριά των επαναστατών…εργαλείο για απόκτηση γνώσης. Η γνώση, απαραίτητο συστατικό για την συνέχιση της δράσης.

Στις 14/3 τα ξημερώματα με συνέλαβαν μαζί με τέσσερις συντρόφους μου στο Βόλο για την υπόθεση μου, τις θέσεις μου, τις επιλογές μου, δεν θα μιλήσω τώρα. Θεωρώ πρωτίστης σημασίας να δημοσίευση ένα συγκεκριμένο κομμάτι της δικογραφίας ώστε κάποια κενά να μην παρερμηνευτούν.

Να εξηγηθούν , χωρίς να υποτιμηθούν, άλλα ούτε και να υπερτιμηθούν, ώστε να μπορέσουν να παρακαμφθούν και κάποιοι σύντροφοι να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Παραθέτω το κομμάτι αυτούσιο όπως ακριβώς αναγράφεται στην δικογραφία. Ο νοων … νοειτω.

« Είμαι αστυνόμος Α και υπηρετώ στη Δ.Α.Ε.Ε.Β ως Προϊστάμενος Γραφείου του 3ου Τμήματος .Την 3-3-2011 περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία από άγνωστο άνδρα ο όποιος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας μας 170 ,αρνούμενος να δηλώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του , ότι οι καταζητούμενοι , για συμμέτοχη στην τρομοκρατική οργάνωση <Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς> , ΤΣΑΚΑΛΟΣ Χρηστός , ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος και BOLLANO Damiano κρύβονται σε οικία στην περιοχή της Ν. Ιωνιας Βόλου , όπου διαμένουν μαζί με έναν άνδρα περίπου 30 χρονών , οδηγό του ΖΗΖ-2359 αυτοκίνητου μάρκας VW POLO , χρώματος πρασίνου και μια νεαρή γυναίκα , κοκκινομάλλα , της ίδιας περίπου ηλικίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εν λόγω πληροφορίας , την 5-3-2011 και ώρα 13.10 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας , να κινείται στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζελου και Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Ν. Ψυχικο , το ως άνω αυτοκίνητο , ιδιοκτησίας από 13/7/2009, του ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ Γεωργίου του Ανδρέα, κατοίκου Αγίου Δημητρίου Αττικής οδού Ευθυμίου Παππά 9.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε νεαρό ζευγάρι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και οδηγό τον άνδρα οι οποίοι , μετά τη σύλληψη τους αναγνωρίστηκαν ότι ήταν ο ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ Γεώργιος του Ανδρέα γεν,08-06-1982, στο Μαρούσι Αττικής και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Όλγα του Δημητρίου γεν 24-4-1980, στο Χολαργό. Όπως διαπιστώθηκε//…//Ακολούθως την 15.50 ώρα κατέληξαν στο κατάστημα ATHENS HEART της οδού Πειραιώς οπού αφού στάθμευσαν στο υπόγειο γκαράζ ανέβηκαν στον τρίτο όροφο. Αφού έκαναν βόλτα στις καφετέρια κάθισαν για φαγητό στο καφέ – εστιατόριο με την επωνυμία “meatmetoo” .Μετά από 20 περίπου λεπτά η Οικονομικού σηκώθηκε και πήγε προς την άκρη του εμπορικού κέντρου κοιτώντας γύρω της σαν κάτι να έψαχνε. Σχεδόν αμέσως συναντήθηκε στο κατάστημα “agora” με 2 νεαρούς άντρες, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη εκεί και έτρωγαν. Συνομίλησαν για ένα λεπτό μαζί τους και τους έδειξε με το χέρι της το τραπέζι που καθόταν με την Πολύδωρο, επιστρέφοντας στην συνέχεια στο τραπέζι της. Αμέσως μετά οι 2 άντρες, αφού πρώτα πλήρωσαν το λογαριασμό τους, πήγαν και κάθισαν στο τραπέζι τον οικονομιδου και πολυδωρο, με τους οποίους συζητούσαν ακούγοντας τους προσεκτικά ο ένας από τους 2 νεαρούς άντρες αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο ( …) και ο άλλος ότι ήταν το άτομο το οποίο στις 07 01 2011 συναντήθηκε σε καφετέρια στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, με τους μετέπειτα συλληφθέντες, ως μέλη τρομοκρατικής Οργάνωσης, Τζίφκα Σωκράτη, Δημτσιαδης Δημήτριο, Φέσσα Δημήτριο.

Την 18:15 ώρα ο Πολυδωρος Γιωργος και Οικονομιδου Ολγα μαζί με τον (…) και τον άλλο άγνωστο νεαρό άντρα ο οποίος είναι ηλικίας (…)που είχε εντοπιστεί στην Αγία Παρασκευή και τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, αποχώρησαν και μετεβησαν σε παρακείμενη καφετέρια στον ίδιο όροφο του πολυκαταστήματος με την επωνυμία “Players”.

Την 19:00 ώρα αποχώρησαν σαν όλοι μαζί από την καφετέρια και ο μεν (…) με τον άγνωστο νεαρό βγήκαν από το εμπορικό, στην οδό Πειραιώς οπού σταμάτησαν 2 διερχόμενα Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (Ταξι) οι δε Πολύδωρος και Οικονομιδου προσέγγισαν με το αυτοκίνητο τους το οποίο έβγαλαν από το υπόγειο γκαράζ, στο σημείο που ήταν οι άλλοι 2 με το ταξι. Εκεί ο Πολύδωρος ,βοηθούμενος από τους 2 ως άνω άνδρες , πήραν από το αυτοκίνητο του και φόρτωσαν και στα 2 ταξί 1 βαλίτσα κόκκινη(…).Ακολούθως ο (…)και ο νεαρός άγνωστος άντρας επιβιβάστηκαν ξεχωριστά στα 2 ταξί και κατέληξαν στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα .Εκεί αφού κατέβασαν τα πράγματα από το ταξί εισήλθαν στην πολυκατοικία χτυπώντας κάποιο κουδούνι και αφού τοποθέτησαν τις αποσκευές στον ανελκυστήρα , ο ένας συνόδεψε τα πράγματα ενώ ο άλλος χρησιμοποίησε την σκάλα και εισάλθαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου.//…//Την 20.50 ώρα της 05-03-2011 ο (…) και ο άγνωστος νεαρός που μετέφερε μαζί του τις αποσκευές στην Καλλιθέα , εξήλθαν από την οδό Σαπφούς 182 και πεζοί κατευθύνθηκαν στην οδό Θησέως οπού επιβιβάστηκαν σε ταξί το οποίο τους μετέφερε στην οδό (…) στην Κυψέλη , όπου εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα , αφού προηγουμένως τους άνοιξε την πόρτα , άγνωστη , νεαρή ,εύσωμη γυναίκα , μελαχρινή , η όποια στην αγκαλιά της κρατούσε ένα μικρό παιδί.

Την 01.30ωρα της 06/03/2011 ο (…) και ο άγνωστος νεαρός εξήλθαν από την οικία της οδού (…) κινήθηκαν πεζοί στην οδό Καύκασου όπου σταμάτησαν διερχόμενο ταξί , με το οποίο μετέβησα στην οδό Μεσολογγίου και Μακρυγιάννη στην Καισαριανή. Από εκεί , πεζοί μέσα από στενά , κινούμενοι συνωμοτικά κοιτώντας συνεχώς πίσω τους και παρέχοντας εμφανή μέτρα αντιπαρακολουθησης μεταξύ τους , κινήθηκαν στις οδούς Ανακρέοντος , Σωματιδίου Μεσολογγίου , Μακρυγιάννη Ομηρείου , Βουτσά και εθνικής αντιστάσεως , χωρίς να διαπιστωθεί που κατεληξαν.Την16.00ωρα τις 6-3-2011 οι Οικονομίδου και ο Πολύδωρος προσήλθαν και επιβιβάστηκαν στο ΖΗΖ 2359 ΙΧΕ αυτοκίνητο του δευτέρου , και από τον Χολαργό , κινούμενοι μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης έφτασαν στην περιοχή της Ν.Ιωνιας Βόλου, χωρίς να διαπιστωθεί που ακριβώς κατέληξαν. Την 07.00ωρα της 7-3-2011 εντοπίστηκε σταθμευμένο το παραπάνω αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Ραιδεστού και Σαγγάριου στη Νέα Ιώνια Βόλου//…//Την 06.35 ώρα της 11-03-2011 εξήλθαν από την οικία της οδού Ελλησπόντου 2 άνδρες ο ένας από τους οποίους ήταν ο άγνωστος νεαρής που την 05-03-2011 μαζί με τον(…)συνάντησαν τους Πολύδωρο και Οικονομιδου στο εμπορικό κέντρο ATHENS HEART και έπειτα μετέβη στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα , μεταφέροντας τις αποσκευές που αναφέρονται παραπάνω , ενώ ο άλλος ήταν ηλικίας (…) ο οποίος τώρα αναγνωρίστηκε ότι είναι ο καταζητούμενος για συμμέτοχη στην τρομοκρατική οργάνωση <Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς> ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεωργιος//…//

Την 16.20 ώρα εξήλθαν από την οικία της οδού Ελλήσποντου 53 2 άνδρες εκ των οποίων ο ένας ήταν ο προαναφερόμενος νεαρός που μετέφερε μαζί με τον (…) τα πράγματα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα , και ο οποίος έφερε χιαστή τσάντα , ενώ ο άλλος ήταν άγνωστος , ηλικίας(…)του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής , φορούσε(…)ο οποίος την 06-03-2011 και περί ώρα 14.52 είχε εντοπιστεί να εισέρχεται στην πολυκατοικία επί της οδού Σαπφούς 182 Καλλιθέας .Οι 2 τους μετέβησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου ,
επιβιβάστηκαν σε συρμό με προορισμό την Λάρισα όπου μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο συρμό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, Εκεί αποβιβάστηκαν και κινήθηκαν πεζοι προς άγνωστη κατεύθυνση , καθ όσον σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής κοιτούσαν συνεχώς πίσω τους παρέχοντας εμφανή μέτρα αντιπαρακολουθησης μεταξύ τους .Την 19.27 ώρα της ίδιας ημέρας εξήλθαν από το διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 3 νεαροί άντρες λαμβάνοντας εμφανή μέτρα αντιπαρακολουθησης. Ο ένας ήταν ηλικίας (…)του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής , ο δεύτερος ήταν ηλικίας(…)του οποίου επίσης τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν εξακριβωθεί και ο τρίτος ήταν ηλικίας (…)ο οποίος τώρα αναγνωρίστηκε ότι είναι ο καταζητούμενος για συμμέτοχη στην τρομοκρατική οργάνωση <Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς >ΤΣΑΚΑΛΟΣ Χρηστός .

Την 19.40 ώρα εξήλθαν από την οικία της Ελλησπόντου, οι ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ , ΜΠΟΛΑΝΟ και ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ , οι οποίοι , παρέχοντας εμφανή μέτρα αντιπαρακολουθησης μεταξύ τους κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Σαγγάριου. Σχεδόν ταυτόχρονα , εξήλθε από την ιδία οικία και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ η οποία κινήθηκε προς την αντίθετη , με τους προαναφερόμενους κατεύθυνση. Οι 3 πρώτοι πεζοί κατέληξαν μέσω της οδού Μαιάνδρου σε βαρκάκι , το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτονου και λεωφόρου Καζανάκη. Την ιδία στιγμή, σε μικρή απόσταση , επί της οδού Βουλγαροκτόνου, εντοπίστηκε η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ να κάθεται μέσα στο αυτοκίνητο του ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, παρατηρώντας τους 3 άνδρες με τους οποίους δεν μίλησε παρέχοντας τους εμφανώς αντιπαρακολουθηση. μετά από περίπου 20 λεπτά , αποχώρησε από το σημείο η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ με το αυτοκίνητο , επιστρέφοντας στο διαμέρισμα της οδού Ελλήσποντου όπου μετά από λίγο επέστρεψαν πεζοί και οι 3 άντρες . Την 20.30 ώρα εξέλθει από την οικία της οδού Ελλήσποντου ο ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ κρατώντας μια πλαστική σακούλα , χρώματος λευκού(…) την οποία εναπόθεσε σε κάδο απορριμμάτων επί της συμβολής των οδών Ελλησπόντου και Εθν. Αγώνων και η οποία περισυνελλέγη από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας. Την 13.15 ώρα της 12-3-2011 εξήλθαν από το διαμέρισμα της οδού Ελλήσποντου οι ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ , επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του πρώτου και κινήθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης με άγνωστο προορισμό “//

Κάλο δρόμο σε αυτούς που επιλέγουν τα δύσκολα μα περιπετειώδη μονοπάτια της άρνησης , της μη παραίτησης , της επανάστασης

Μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Όλγα Οικονομίδου

Φυλακές Θήβας πτέρυγα Ε»