Την προσπάθεια της κυβέρνησης για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, που είχε δημιουργηθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές, τουριστικές αγορές και κυρίως της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης από τη Κω, όπου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τουριστικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Νικητιάδης παρουσίασε στους τουριστικούς και αθλητικούς φορείς και το στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής για την καταγραφή των κατά τόπους προβλημάτων και τη λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους.

«Πρέπει να τους πείσουμε τους Γερμανούς, Βρετανούς και Αυστριακούς τουρίστες, ότι ο Έλληνας δεν είναι ο μπαταχτσής που κοιτάζει μόνο να αρπάξει τα λεφτά τους» τόνισε ο υφυπουργός.
«Αν αξιοποιούσαμε διαφορετικά τα 140 εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν τα τελευταία 5,5 χρόνια θα μπορούσαμε να είχαμε αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του εισερχόμενου τουρισμού. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε με ελάχιστες δαπάνες να φτάσουμε στο σημείο να συμφωνήσουμε με το Γερμανό ομόλογό μου τη δημιουργία Γερμανοελληνικής επιτροπής στήριξης του ελληνικού τουρισμού».

Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, που θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του νησιού, ενώ επιβεβαίωσε την επέκταση και των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ταξιδιώτες.

Οι τουριστικοί φορείς της Κω ζήτησαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να βοηθήσει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία για να ξεκινήσει η κατασκευή νέου μόλου στο λιμάνι ώστε να εξυπηρετούνται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Ακόμη, ζήτησαν από τον υφυπουργό να θεσπιστεί νομοθετική ρύθμιση για την επίσημη καταγραφή των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα της χώρα μας, την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού νόμου και τη χρηματοδότηση τουριστικών επενδύσεων από το ΕΣΠΑ. Υπογράμμισαν ότι αυτές οι συσκέψεις για την καταγραφή των προβλημάτων κάθε περιοχής ξεχωριστά πρέπει να συνεχιστούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού συνόδευε ο διευθυντής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Δημήτρης Απόκης την παρουσία του οποίου υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι αθλητικοί φορείς της Κω, που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την καταγραφή των εκκρεμοτήτων και των ελλείψεων στο χώρο του αθλητισμού, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά, ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το νησί τους εκπρόσωπος της ΓΓΑ.