Αρνούνται τις κατηγορίες περί διευκόλυνσης διέλευσης στο λιμάνι της Πάτρας φορτηγού που μετέφερε λαθρομετανάστες και ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ο λιμενικός και ο αστυνομικός που χθες πέρασαν την πόρτα του Ανακριτικού Γραφείου για να απολογηθούν.

Αργά το βράδυ αφέθησαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και αφού κατέβαλαν χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Ο 39χρονος Λιμενικός που υπηρετούσε στην Πάτρα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δηλώνει ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του στοιχεία ενώ οι συνήγοροί του κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στη δικογραφία. «Για να διευκολύνει κάποιος οποιονδήποτε λαθρομετανάστη να εξέλθει από τη χώρα θα πρέπει να μην κάνει έλεγχο, είτε να μεσολαβήσει για να μην γίνει έλεγχος. Κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη» τόνισε ο συνήγορος του λιμενικού Ιωάννης Γκότσης.

Σε ό,τι αφορά τον 44χρονο αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας ο οποίος επίσης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και φέρεται να «συνόδευε» το φορτηγό μέχρι να μπει στο λιμάνι, σύμφωνα με τους συνηγόρους του αρνείται τις κατηγορίες. Οι δυο ένστολοι συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης από προσωπικό της ασφάλειας του λιμεναρχείου Πάτρας με την κατηγορία της διευκόλυνσης μεταφοράς λαθρομεταναστών, επειδή σε έλεγχο που έγινε σε φορτηγό που μετέφερε πορτοκάλια και επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία εντοπίστηκαν 5 λαθρομετανάστες και μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Πηγή: thebest.gr