Μια μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για διεξαγωγή της δίκης των Πυρήνων της φωτιάς η κατηγορουμένη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη επέστρεψε στο εδώλιο.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει ότι διαφοροποιείται σε σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους, οι όποιοι επιμένουν στην αρχική τους επιλογή και ήταν απόντες από το εδώλιο.

Η νεαρή κατηγορουμένη προσήχθη από τις φυλακές στη δικαστική αίθουσα δηλώνοντας ότι επιθυμεί να υπερασπιστεί από τους δικηγόρους της Ζωή και Νίκο Κωνσταντόπουλο τους οποίους από την αρχή είχε διορίσει, αλλά σήμερα είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλες δίκες στην Ευελπίδων.

Μετά την εξέλιξη αυτή το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τη Δευτέρα το πρωί. Στα έδρανα της υπεράσπισης θα βρίσκονται οι δικηγόροι της κατηγορούμενης, ενώ και οι άλλοι κρατούμενοι συγκατηγορούμενοι της μπορούν, αν το θελήσουν, να επιστρέψουν σε οποιοδήποτε στάδιο της δίκης μαζί με τους δικηγόρους της δίκης τους επιλογής.

Η πρόεδρος μάλιστα απευθυνόμενη από έδρας στον πατέρα της κατηγορούμενης του είπε ότι «εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κόρη σας και όλους».

Nωρίτερα, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας αναγνώστηκε βεβαίωση των φυλακών, σύμφωνα με την οποία οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που κρατούνται δεν επιθυμούν να μεταχθούν και να παραστούν στη δίκη. Η συγκατηγορούμενή τους, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, απέστειλε επιστολή στο δικαστήριο στην οποία αναφέρει ότι ουδέποτε αποχώρησε από τη διαδικασία και ότι οι αστυνομικοί την απομάκρυναν βιαίως φορώντας της χειροπέδες, ενώ επαναλαμβάνει ότι ζητά διακοπή της δίκης για να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της καθώς επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία.

Η πρόεδρος, μετά την ανάγνωση της επιστολής, τόνισε ότι για να υποβάλλει αιτήματα η κατηγορουμένη πρέπει να βρίσκεται στο δικαστήριο διότι δι’ αλληλογραφίας, όπως είπε, δεν υποβάλλονται αιτήματα.

Μετά από διακοπή του δικαστηρίου, για να ερωτηθεί η Καρακατσάνη εάν θα παραστεί στη διαδικασία, ο επικεφαλής της φρουράς των φυλακών δήλωσε στο δικαστήριο ότι η κρατούμενη αρνήθηκε να μεταχθεί. Μετά από νέα διακοπή, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη μετήχθη στη δικαστική αίθουσα ζητώντας ολιγοήμερη διακοπή.