Σειρά κλοπών είχε διαπράξει ένας 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη.

Τον άνδρα αναζητούσαν οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα καθώς τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου είχε συλληφθεί ο συνεργός του για κλοπή. Ο 29χρονος όμως ως χθες διέφευγε της σύλληψης, αφού κατάφερε να ξεφύγει μετά από καταδίωξη.

Ωστόσο η περιπέτεια αυτή δεν … του έβαλε μυαλό!. Ο 29χρονος συνέχισε… την καριέρα του, κλέβοντας το βράδυ της Δευτέρας το αυτοκίνητο μιας 28χρονης, στη Γαρύπα, του δήμου Μινώα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, την κλοπή του εν λόγω οχήματος διέπραξε ο 29χρονος αλλοδαπός συλληφθείς, ο οποίος εντοπίσθηκε να διαμένει σε παράπηγμα στη Γαρύπα. Κατά τον εντοπισμό του, προσπάθησε να διαφύγει και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Ο δράστης διέμενε, τις τελευταίες δεκαπέντε περίπου ημέρες, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σε διάφορα σπίτια ατόμων, οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 22-01-2011 έως και 24-01-2011 είχε παραβιάσει ανασφάλιστο παράθυρο βοηθητικού χώρου οικίας 71χρονου και, αφού βρήκε τα κλειδιά του σπιτιού, έμεινε εκεί καταναλώνοντας μάλιστα τρόφιμα και ποτά, προξενώντας φθορές αξίας 500 ευρώ περίπου και αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα που βρήκε.

Σε έρευνα στο παράπηγμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο κράνη μοτοσικλετιστή,

• μία βαλίτσα ξύλινη διαστάσεων 40Χ60Χ20 εκ., η οποία περιείχε έγγραφα συμβόλαια, έντυπα εφορίας, αποδείξεις κ.λ.π και για την οποία 84χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της την 19-01-2011 είχε καταγγείλει κλοπή από άγνωστους δράστες που εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία του,

• διάφορα είδη κλινοστρωμνής, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει πριν από τρεις περίπου ημέρες από οικία 50χρονου ημεδαπού, κάτοικου του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος,

• δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού την οποία είχε αφαιρέσει τις νυχτερινές ώρες 24 προς 25/01-2011 από το ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.

Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα οχήματα και λοιπά είδη αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Πηγή: cretalive,gr