Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.

«Με τη ζωή που κάνεις θα μας πάρουν χαμπάρι»

Από τις «χρυσές» μίζες και τα χρήματα που αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος, έκαναν προκλητικά χλιδάτη ζωή.

Τόσο η διευθύντρια όσο και ο υποδιευθυντής της Εφορίας φαίνεται πως είχαν γίνει θέμα συζήτησης στους ντόπιους για τον τρόπο ζωής τους. Ιδιαίτερα ο υποδιευθυντής ζούσε σε σπίτι με πισίνα, ενώ τα χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμα και στο Μαΐάμι, αποτελούσαν συνήθειά του.

Ήταν τέτοια η αδιαφορία του, για να κρύψει τον παράνομο πλουτισμό του, που ακόμα και η συνεργός του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ακούγεται να του λέει σε τηλεφωνική τους συνομιλία: «Πρόσεχε, γιατί με τη ζωή που κάνεις θα μας πάρουν χαμπάρι!».

Προφυλακίζονται η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και άλλη μία υπάλληλος

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και ακόμη μία υπάλληλος, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες