Το σχέδιο του δράστη για τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα (01/04) αποκαλύπτει το Star.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης  Αλέξανδρος Γύγος, η Κυριακή έδινε συχνά δεύτερες ευκαιρίες στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος ήταν – σύμφωνα με περιγραφές όσων όχι απλώς τον γνώριζαν αλλά είχαν επαφή και μαζί του και του μιλούσαν-  ένας χειριστικός άνθρωπος.

Όταν πριν από δύο μήνες χώρισαν με την Κυριακή, έβαλε το σχέδιο του σε εφαρμογή. Δεν έδειξε ότι ο χωρισμός τον ενόχλησε. Αντιθέτως της έδειχνε ένα καλό πρόσωπο, ήταν φιλικός, τη βοήθησε ακόμα και στη μετακόμιση γιατί ήθελε μέσα από αυτή τη διαδικασία να είναι κοντά της και να της αποδείξει ότι αυτός είναι ο άντρας της ζωής της και ότι την αγαπάει πραγματικά.

Ωστόσο, το σχέδιο του δεν είχε αποτέλεσμα. Και μόλις αντιλήφθηκε ότι η Κυριακή είχε αποφασίσει να χωρίσουν οριστικά αυτή τη φορά, δυο μέρες στη σειρά έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της, την ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα, την περίμενε υπομονετικά και με πέντε μαχαιριές της αφαίρεσε τη ζωή.

Ο λόγος που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα

Χρόνια ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα επικαλέστηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το ρεπορτάζ του Star, ο ιατρικός του φάκελος δεν έχει παραδοθεί ολόκληρος στην ανακρίτρια και λείπουν βασικά έγγραφα, όπως οι διαγνώσεις των γιατρών. Ο πρώτος λόγος που επικαλείται ψυχικά προβλήματα είναι ότι θέλει να μειώσει την ποινή, να «σπάσει» επί της ουσίας τα ισόβια καθώς αν του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, τότε δεν θα τιμωρηθεί καν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι απλή διαδικασία η ψυχιατρική αξιολόγηση γίνεται από ειδικούς με εμπειρία και για να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός ή ακαταλόγιστο θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες συνθήκες που αποδεικνύουν ότι πάσχει από βαριά ψυχική νόσο.

Ο δεύτερος λόγος που επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα είναι το γεγονός ότι οι συνθήκες κράτησης σε ένα ψυχιατρείο είναι διαφορετικές από αυτές μιας φυλακής,

Παράλληλα, δεν έχει πει ούτε μία λέξη για την Κυριακή, τη ζωή της οποίας στέρησε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων πέραν του ότι δεν θυμάται τίποτα.