Στη δημοσιότητα δόθηκε μια φωτογραφία-ντοκουμέντο και δείχνει πως η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε ακριβώς έξω από το φυλάκιο του σκοπού στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Ανάργυρων, δημιουργώντας ερωτήματα για τον λόγο που δεν επενέβη ο αστυνομικός.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega πρόβαλε τη συγκεκριμένη εικόνα και δείχνει τη σορό της γυναίκας ακριβώς έξω από το φυλάκιο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του σκοπού.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός φρουρός είχε ισχυριστεί πως δεν αντέδρασε έγκαιρα, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο, οπότε άκουσε μόνο τα ουρλιαχτά.

Η δολοφονημένη Κυριακή ακριβώς έξω από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος

Επίσης, το δελτίο ειδήσεων του Mega πρόβαλε και μια εικόνα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, που δείχνει να υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό, το οποίο είχε ζητήσει η Κυριακή για να πάει σπίτι της, αφού φοβόταν επίθεση από τον πρώην σύντροφό της.

Η φωτογραφία που δείχνει να υπάρχειο περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα

Το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σκοπός του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή.

Ο 48χρονος αστυνομικός εμπλέκεται σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάποια χρόνια φυλακή. Τέθηκε σε διετή διαθεσιμότητα, ενώ προσέφυγε στο Εφετείο και το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου παρέμεινε 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα αποφυλακίστηκε και στη συνέχεια έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία.

Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

Απομακρύνθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, μετά τη διαρροή του ηχητικού της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.