Μια απόφαση σταθμό εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, που χαρακτήρισε τον θάνατο μιας 41χρονης γυναίκας «εργατικό ατύχημα», καθώς υπέστη εργασιακό εκφοβισμό, που οδήγησε στην ψυχολογική και νευρική της κατάπτωση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Πρωτοδικείο κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά των υπευθύνων σε δημοτική επιχείρηση του Ωραιοκάστρου, απέναντι στη γυναίκα που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στην απόφαση τονίζεται, επίσης, ότι λόγω της πίεσης και του στρες που της προκάλεσαν καθώς και του εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος η γυναίκα οδηγήθηκε στο να καταναλώσει αλκοόλ και χάπια, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο.

«Η κατάστασή της επιδεινώθηκε λόγω του εργασιακού bullying και αυτό δέχτηκε το δικαστήριο. Κακομεταχειρίστηκαν ένα άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας. Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι ήταν αυτοκτονία, αυτό επιχειρήθηκε από την πλευρά των αντιδίκων», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης.

Το δικαστήριο αποζημιώνει, μεταξύ άλλων, για ψυχική οδύνη τους άμεσους συγγενείς της γυναίκας.