Ο 51χρονος κατηγορούμενος κρεοπώλης μεταφέρθηκε αρχικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών, στην Αθήνα, και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποφευχθεί το λιντσάρισμά του από συγγενείς του θύματος, λιγότερο από 24 ώρες μετά την εύρεση της σορού του άτυχου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Στην υπόθεση – θρίλερ αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom», ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, τα πιθανά σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε νεκρός ο άτυχος 31χρονος είναι δύο:

Το πιθανότερο σενάριο είναι να προπορευόταν (σ.σ. το θύμα) και ο δράστης να τον πυροβόλησε πισώπλατα χωρίς καν το θύμα να καταλάβει. Ένα άλλο σενάριο θέλει το θύμα να αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του δράστη και να επιχειρεί να τρέξει και να απομακρυνθεί και τελικά να δέχεται τα πυρά στην πλάτη.

«Σε όλα τα εγκλήματα, στο 100% των εγκλημάτων, οι σοροί “μιλάνε”. Και αυτή τη στιγμή η σορός έχει μεταφερθεί στην Πάτρα, όπου ειδικοί ιατροδικαστές θα την εξετάσουν. Η πρώτη εξέταση έδειξε ότι ήταν από πολύ κοντά οι βολές, διότι αυτό φαίνεται και με τη διείσδυση των βλημάτων και πάντα ελέγχεται αμέσως η πύλη εισόδου και εξόδου των βλημάτων για τα πρώτα συμπεράσματα. Άρα λοιπόν ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ο ένας είχε πλάτη στον άλλον και ο άλλος τον πυροβόλησε», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Είναι πυροβολημένος από μεγάλα σκάγια, στην πλάτη, στους γλουτούς και στα πόδια» πρόσθεσε.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι

Σημείωσε δε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ούτε όμως και το κινητό του θύματος, το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχεία μέσα, τα οποία θα είναι καταλυτικά.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά τα καινούργια δεδομένα να «σπάσει» ο 51χρονος επιτέλους και να μιλήσει. «Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “Παιδιά, ξεχάστε το! Δεν πρόκειται να πει τίποτα”», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το οποίο έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια, με τον λόγο του, είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να «φωτίσουν» περισσότερο την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: «Τον έφαγε το κύκλωμα» – Τι λένε ο Θανάσης Κατερινόπουλος και άλλοι ειδικοί για την υπόθεση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι