Τρόμος επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων τις τελευταίες ημέρες, με αρκετούς πολίτες να προειδοποιούν με αναρτήσεις τους για έναν άντρα που πραγματοποιεί επιθέσεις σε δρόμους της περιοχής. Μάλιστα, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έγιναν καταγγελίες σε βάρος του άγνωστου άντρα για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τρεις επιθέσεις στις αστυνομικές Αρχές:

Η πρώτη φέρεται να έγινε στις 19 Νοεμβρίου, στις 14:05, όπου ανήλικη ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες του γυμναστηρίου επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας, την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη θέλησή της. Η ίδια φωνάζοντας, απέτρεψε τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 07:15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, γυναίκα μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ κινούταν πεζή επί της συμβολής των οδών Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά, άγνωστος άνδρας, με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε πετώντας της στο έδαφος και κλείνοντας της το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν περίοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από τη συγκεκριμένη επίθεση…

Στο βίντεο διακρίνεται στη δεξιά πλευρά η γυναίκα να κινείται πάνω σε πεζοδρόμιο στα Εξάρχεια και να την ακολουθεί ο επίδοξος βιαστής. Τη σπρώχνει, εκείνη πέφτει κάτω. Καταφέρνει να ξεφύγει, ενώ ένας άλλος άνδρας, που φαίνεται στο βίντεο, σπεύδει να τη βοηθήσει.

Η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε την ίδια ημέρα, στις 07:25: Μια ακόμη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε πως, καθώς κινούταν πεζή επί της οδού Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, πιάνοντας της τα χέρια και με το χέρι του, της έκλεισε το στόμα. Καταβάλλοντας αντίσταση απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Οι αναρτήσεις κατοίκων

«Τις τελευταίες 48 ώρες, έχουμε πληροφορηθεί πως στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν γίνει 4 απόπειρες βιασμού σε ανήλικες που δίνουν την ίδια περιγραφή: ξανθός, με κοντά μαλλιά, μετρίου αναστήματος, με γαλάζια μάτια που μιλά σπαστά αγγλικά. Περίπου 25-30 ετών. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν στο φως της μέρας, μεσημέρι και πρωί, στις οδούς Μεθώνης, Βαλτετσίου, Ζωοδόχου Πηγής, Κωλέττη και Νικηταρά», αναφέρει χαρακτηριστικά μια ανάρτηση στο Facebook.

«Προσοχή! Εδώ και 48 ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων κυκλοφορεί ξανθός μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μιλάει σπαστά αγγλικά. Προσπαθεί να βιάσει. Έχουν γίνει 3-4 επιθέσεις», σημειώνει επίσης κάτοικος σε ανάρτησή του.