Μια κάμερα ασφαλείας έγινε η αιτία δύο γείτονες να έρθουν στα χέρια και να περάσουν το βράδυ τους στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Θεσσαλονίκης έπειτα από εκατέρωθεν μηνύσεις για ξυλοδαρμό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, πρόκειται για δύο άνδρες 56 και 44 ετών που μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι γείτονες εδώ και τέσσερα χρόνια. Αμφότεροι, πάντως, παρουσίασαν τις δικές τους εκδοχές για το περιστατικό.

Ειδικότερα, ο 56χρονος ισχυρίζεται ότι η κάμερα ασφαλείας που έχει τοποθετήσει ο 44χρονος γείτονάς του στο μπαλκόνι του «βλέπει» στο δικό του σπίτι κι ως εκ τούτου παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, του ζήτησε να την απομακρύνει και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, όπως συμβαίνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι αυτή τη φορά ο 44χρονος του επιτέθηκε χτυπώντας τον.

Από την πλευρά του, ο 44χρονος φέρεται να είπε πως ο γείτονάς του είναι αυτός που στράφηκε εναντίον του με χτυπήματα, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, η κάμερα «βλέπει» μόνο στο δικό του σπίτι.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη και στον έναν για εξύβριση και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήραν αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή.

«Προσέξτε μη σας δούμε εδώ νωρίτερα», είπε η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας την άρση της κράτησής τους, την οποία υιοθέτησε και το δικαστήριο, με τους δύο γείτονες να αποχωρούν από την αίθουσα.