Η τραγωδία στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ν. Καραθανασόπουλος βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ν. Αχαΐας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 10 Μάρτη στην «ΕΡΤNews» και στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

Κατήγγειλε ότι σε αλληλουχία όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν αυτή την πολιτική, της απελευθέρωσης, του τεμαχισμού και της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών και προετοίμασαν το έδαφος για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο τεμαχισμός του ΟΣΕ σημαίνει πως άλλος φορέας έχει την ευθύνη για τα βαγόνια, κι άλλος για τους συρμούς, ένας ανορθολογισμός που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ με αποτέλεσμα, μόνο το 2021 να έχουν σημειωθεί 1389 ατυχήματα, τα 97 αφορούσαν μετωπικές συγκρούσεις με 637 νεκρούς.

Κατήγγειλε επίσης ότι το αστικό κράτος δεν είναι ανίκανο και αδύναμο, είναι πολύ δυνατό για να εφαρμόζει την πολιτική του κόστους – οφέλους σε βάρος των λαϊκών αναγκών, είναι εχθρικό απέναντι στο λαό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ ζητά η υπόθεση να φθάσει μέχρι το τέλος, να αποδοθούν ευθύνες και σε αυτό θα βοηθήσει η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Κατήγγειλε ότι στον 21ο αιώνα στον Προσκρούστη του κόστους – οφέλους, μπαίνουν τα μέτρα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, τα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, τα οποία δεν γίνονται γιατί δεν φέρνουν κέρδος.

Στην υπόθεση του κέρδους θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ακόμα και η ανθρώπινη ζωή και αυτή την πολιτική υπηρετούν όλα τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε και κατήγγειλε ότι οι συμβάσεις για το σύστημα ασφάλειας στα τρένα δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, γιατί υπάρχει σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος της ασφάλειας επιβατών κι εργαζομένων.

Καταλήγοντας και ερωτηθείς για τις εκλογές, σημείωσε ότι οι σωτήρες έχουν τελειώσει και ο λαός με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση ανεξαρτήτως συνθέσεως.

Επίσης, ο Ν. Καραθανασόπουλος εξέφρασε την πλήρη καταδίκη του ΚΚΕ σε τέτοιου είδους προβοκατόρικες ενέργειες, αναφερόμενος στην επίθεση αγνώστων σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.