Πολλές ερωτήσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Προανήγγειλε αλλαγές καθώς όπως είπε είχαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και η κυβέρνηση ξεκινά με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Έχει δώσει διαπιστευτήρια προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοκριτικής και η αυτοκριτική συνοδεύεται από πράξεις και αλλαγές. Όπως συνέβη και πριν θα συμβεί και τώρα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σκέψη για περισσότερες προσλήψεις στην πυροσβεστική και αν θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι αλλά και πότε θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή απάντησε ότι στις αρχές της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις.

Για τις προσλήψεις είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αυξάνει κάθε χρόνο το δυναμικό της πυροσβεστικής και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Θα γίνουν και ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Άμεσα οι αποζημιώσεις

Για την επόμενη ημέρα και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης απάντησε: «Ως προς τις περιοχές και τα δάση και όλες τις εκτάσεις που έχουν καεί κηρύσσονται αυτομάτως αναδασωτέες». Ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στις αποζημιώσεις είπε ότι το σύστημα κρατικής αρωγής κινείται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και από την πρώτη ημέρα.

Κάλυψη σε Κικίλια

Για το αν υπάρχει θέμα Κικίλια για την κυβέρνηση είπε ότι ανέλαβε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ζούμε το χειρότερο καλοκαίρι. «Η ηγεσία της πολιτική προστασίας έχει την στήριξη της κυβέρνησης όπως και οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας», τόνισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα γίνει απολογισμός στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου και θα αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει για την επόμενη.

Για τουρισμό: Θα έχουμε μια πολύ καλή επίδοση και φέτος

Για την πορεία της τουριστικής σεζόν αλλά και την προστασία των καταναλωτών ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή επίδοση και φέτος και σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων. Για την προστασία των καταναλωτών τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν περισσότεροι έλεγχοι από κάθε άλλη χρονιά και έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα και σε επίπεδο δημόσιου χώρου και προστασίας των λουόμενων οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Τίποτε άλλο από την εφαρμογή του νόμου. Πρέπει να προστατεύσουμε την βαριά βιομηχανία της χώρας».