Σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι βρίσκεται στη Λέσβο γιατί θεωρεί τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή την καλύτερη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γιατί στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο ρόλος ενός περιφερειάρχη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γνώση και τη διοικητική του εμπειρία και όπως σημείωσε στην περίπτωσή του έχει δυο ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: Την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με τα προβλήματα του βορείου Αιγαίου, την φύλαξη των συνόρων και το μεταναστευτικό αλλά και την έφεσή του στην ομαδική δουλειά. «Δεν δίστασε να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατέθηκε με απόλυτη ευπρέπεια και διακριτικότητα. Αυτά» είπε «είναι χαρακτηριστικά για όποιον διεκδικεί ένα τέτοιο αξίωμα».

Θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι επίσης σημαντικό είπε να έχουμε συνεργάτες που να συμμερίζονται το όραμά μας. Δεν είναι σκοπός μου να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στον Γιώργο Πατούλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το κόμμα έχει κάνει πια συνολικά και για τις 13 περιφέρειες τις επιλογές του. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή – δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτούς αλλά είναι κάτι που θέλω να το τονίσω».