Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων λέγοντας πως «μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε τους αρεστούς. Η αναξιοκρατία είναι εργαλείο της πολιτικής σας. Μια ανοικτή συμμετοχική δημοκρατία όμως, δεν κάνει διακρίσεις».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσθεσε πως «γι’ αυτό το λόγο σπάσαμε και κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Αναζητείτε όμως συναίνεση σε θέματα χαμηλότερης αξίας. Πρέπει να σταματήσει η εγχώρια πολιτική ελίτ να αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρο. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις μεγάλες αλλαγές». Υπογράμμισε δε, πως η κυβέρνηση «διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ αλλά σας ενοχλούν τα θεσμικά αντίβαρα».

Κατά τον ίδιο, «η μείωση των ανισοτήτων είναι η αγωνία των Ελλήνων πολιτών. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να το πετύχουμε. Θέλουμε ανάπτυξη για όλους. Και κράτος που αγκαλιάζει τους πιο ευάλωτους Έλληνες».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η επιθεώρηση εργασίας υποβαθμίζεται. Θέλουμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις. Θα φέρουμε ειδική νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ».

Αμέσως μετά αναρωτήθηκε: «Δεν γνωρίζετε ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δημιουργήσει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων κατοικιών; Εμείς επιμένουμε σ’ αυτό το σχέδιο. Μπορεί να βοηθήσει αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα καλπάζει. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει ελέγχους στην αγορά. Νάρκη είναι το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Θα προστατεύσετε την πρώτη κατοικία; Από ότι φαίνεται δεν σας απασχολεί. Ούτε το ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κουβέντα δεν είπατε επίσης για την ένταξη στα βαρέα των υγειονομικών» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συνέχισε στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ξεχάσατε ότι επί των ημερών σας χιλιάδες σπούδαζαν σε ιδιωτικά κολλέγια;».