Ερώτηση στον Κυριάκο Βελόπουλο στην ενότητα «Υγεία-Παιδεία-Κοινωνικό Κράτος» έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ. «Δεν κάνατε το εμβόλιο γιατί κανένας δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο σώμα, αλλά γιατί όχι στην αλλαγή φύλου και στους γάμους ομόφυλων. Γιατί αυτοί δεν μπορούν να ορίζουν το σώμα τους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Alpha.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου. Αυτή είναι η άποψή μου. Υποχρεωτικότήτα στο εμβόλιο δεν δέχομαι. Είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ό,τι θέλω εγώ. Είναι ό,τι χειρότερο για τη Δημοκρατία. Όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλουν και πρόστιμα στους συνταξιούχους. Είναι δίκαιο αυτό; Για τις αμβλώσεις, εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, την εμπιστεύομαι. Εγώ ως ορθόδοξος διαφωνώ με τις αμβλώσεις πλην εξαιρέσεων όπως στον βιασμό. Με το 12χρονο κοριτσάκι, που είναι τα ονόματα των βιαστών;

Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι. Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρά φύσιν ζην. Αυτό πιστεύω. Έχω εικόνα θρησκευτικού βιβλίου, δείχνει Ινδιάνα Παναγία. Βιβλία Γ’ Δημοτικού με γκέισα Παναγία. Υπάρχουν πολλά τέτοια. Λέγονται αυτά σε παιδιά Δημοτικού;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.