Την στήριξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, το μείζον αυτό πρόβλημα βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη την επίτροπο για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την προώθηση πρότασης Kανονισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι σύμμαχος στην ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών, καθώς οι κίνδυνοι στη σύγχρονη εποχή είναι πολυδιάστατοι και αυξημένοι.

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση Τύπου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έχει ιδρύσει Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων στη διαρθρωτική δομή των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει δρομολογηθεί η ίδρυση πέντε νέων υπηρεσιακών Δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού για την αποτελεσματική διαχείριση ανάλογων περιστατικών.