Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κρίνει το μέλλον του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, μετά και την επιστολή του, με την οποία ζήτησε συγγνώμη για όσα είχαν είχε πει για το «βαθύ κράτος».

Ο βουλευτής Χανίων ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου κι απέφυγε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα, καλημέρισε ευγενικά τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και ανέβηκε στον πρώτο όροφο. Παρόμοια στάση κράτησαν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων, συμμετέχουν, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Ρήγας, Μαρία Κουβέλη.

Εκτός απροόπτου, θεωρείται δεδομένο ότι ο Παύλος Πολάκης, είτε παραμείνει στα ψηφοδέλτια είτε όχι, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία είναι άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει. Σημειώνεται, ότι το καταστατικό ορίζει πως οι προβλεπόμενες «ποινές» είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη.