Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την απαίτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος.

«Η εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέφυγε από την πεπατημένη. Η εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη είναι ανεκτή μόνο όταν ταυτίζεται με τις πολιτικές επιδιώξεις του. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οφείλουμε όλοι να την εμπιστευόμαστε», είπε μεταξύ άλλων.

Για την δέσμευση Τσίπρα ότι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική για τα Τέμπη ο κ. Οικονόμου είπε: «Όπως γνωρίζετε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του ήδη εδώ και 15 ημέρες έχει πει ότι προτείνει σε όλες τις δυνάμεις να συμφωνήσουν ότι θα συγκροτηθεί μια εξεταστική στην Βουλή. Δεν κατάλαβα ο κ. Τσίπρας να έχει απαντήσει στην πρόταση Μητσοτάκη».

Για το ότι φάνηκε να αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη όπου είπε ότι «δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη» ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Η ανάληψη ευθύνης δεν είναι μόνο τίτλος ή φράσεις. Σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Αναλαμβάνω ευθύνη σημαίνει ότι έχω κάτι να πω γιατί επί της θητείας μου υπήρξαν 7 παρατάσεις. Άλλο πράγμα η οικονομική απορρόφηση ενός έργου και άλλο τι έχουν παραδώσει οι εργολάβοι για να είναι λειτουργικό. Δεν ξέρω πόσα λεφτά πήραν οι εργολάβοι επί Τσίπρα αλλά από αυτά που έπρεπε να λειτουργούσαν, λειτουργούσε το 18%. Υπάρχουν στοιχεία. Δεν είναι ειλικρινές να μιλάς για ανάληψη ευθύνης και μετά να παρουσιάζεις στοιχεία που προκαλούν σύγχυση».

Τέλος, για το ότι ζήτησε ο κ. Τσίπρας να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αλλά όταν ρωτήθηκε για τον κ. Τόσκα που είχε παραιτηθεί για το Μάτι αλλά έναν χρόνο μετά ήταν υποψήφιος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: Φαίνεται ότι ο χρόνος παίζει ρόλο απέναντι στην ευαισθησία σε κάποια ζητήματα.