«Ο Ερντογάν έχει ένα και μοναδικό στόχο, το πώς θα ξανακερδίσει τις εκλογές γιατί η Τουρκία δεν είναι μία κανονική Δημοκρατία και αν χάσει τις εκλογές δεν θα πάει σπίτι του, θα πάει αλλού» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣKAΪ, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν ο πρόεδρος της γείτονος χώρας ηττηθεί στην εκλογική αναμέτρηση του επόμενου Ιουνίου, ενδεχομένως θα βρεθεί στη φυλακή.

Κατά την ίδια, «το αφήγημα ότι υπάρχει ένας διεθνής ιμπεριαλισμός, όπου η Τουρκία μάχεται υπέρ των συμφερόντων του Ισλάμ, όπου όλοι είναι κακοί, πουλάει και πουλάει στοχευμένα», αναφερόμενη στο διόλου ευκαταφρόνητο εθνικιστικό ακροατήριο της γείτονος, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει η προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας όμως είναι η διπλωματική κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, η πολιτική διεθνοποίηση του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας, οι συμφωνίες και οι σχέσεις με τους συμμάχους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αθήνα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν αντέχει να παραγραφεί η δίκη», επισημαίνοντας ότι ήταν αναγκαίο να προχωρήσουν οι κλητεύσεις για να μην γίνει παραγραφή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να νοικιαστεί μια αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η δίκη, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι γεμάτη μεγάλες αίθουσες. «Έχουμε πρόβλημα αιθουσών. Δεν το ανακαλύπτουμε σήμερα. Η λύση είναι η άμεση ενοικίαση», είπε.

Τέλος, ερωτηθείς για την ακρίβεια, ξεκαθάρισε ότι «σε όλη την Ευρώπη έχουμε αποφασίσει ότι θα βοηθηθούν με επιδόματα αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν πάει καμία ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, σε ισοπεδωτικές λύσεις. Αυτό έχει αποφασιστεί. Έχουμε δώσει τα περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».